Facebook

Ce este trail-running-ul?

TRAIL RUNNING–ul (alergarea pe poteca) s-a mai numit si skyrunning si este o varianta de alergare diferita de alergatul pe sosea. In general trail running-ul are loc pe trasee de drumetie montana, sub forma unei singure ture.

O caracteristica speciala a traseului de trail running este ca acesta e deseori inaccesibil pentru autovehicule, cu exceptia capetelor traseului. Traseele traverseaza terenuri variate precum dealuri, munti, paduri, deserturi. De asemenea, pantele abrupte sau terenul accidentat pot necesita, cateodata un pic de catarare.

Alergatorii care participa la competitiile de trail running trebuie adesea sa si coboare pante inclinate sau abrupte. Nu este ceva anormal pentru acest sport ca participantii sa urce si sa coboare mii de metri diferenta de nivel.

Trail Running este un sport care creste in popularitate de la an la an si este practicat in toata lumea.
In 2007 erau peste 7 milioane de practicanti ai acestui sport in Statele Unite si peste 40 de milioane in intreaga lume.

Distantele clasice pentru competitiile de trail running sunt 5km, 10km, 20km, 30km, 42km (maraton), 50km, 50mile. Competitiile care depasesc distanta clasica a maratonului 42km poarta numele de ultramaraton.