Ciucas Trail Running | pe cararile Carpatilor
Facebook
Regulament Herbalife Ciucas Trail 2013

 

 

Urmatoarele reguli si regulamente se vor aplica pentru Herbalife Ciucas Trail. Fiecare concurent accepta aceste reguli de participare si confirma ca le-a citit si inteles prin inregistrarea online sau la fata locului.


1. Organizatorul competitiei.
Competitia sportiva intitulata "Herbalife Ciucas Trail" este organizata de catre Trail-Running.ro si C.T.A. Ciucas.

2. Natura evenimentului.
Herbalife Ciucas Trail este o cursa gen circuit, pe suprafata muntilor Ciucas, Grohotis si Tataru, cu startul si finish-ul in statiunea Cheia, comuna Maneciu. Cel mai inalt punct este pe vf. Ciucas (1954m).
Nota: Sectiuni din traseul cursei sunt regiuni alpine inalte unde participantii trebuie sa aiba experienta montana, sa nu aiba probleme cu echilibrul, sa poata merge in siguranta pe trasee.

3. Participare.
Pot participa persoanele care au implinit 18 ani. Persoanele minore de peste 14 ani pot participa cu acordul in scris al parintilor.

4. Cursele Herbalife Ciucas Trail.
- Semimaraton Montan 21km
- Maraton Montan 42km
- Ultramaraton Montan 105km
- Cursa Copiilor

5. Inscrierea.
Inscrierea se face online pe http://www.trail-running.ro/.  Inscrierea online se poate face pana pe data de 1 septembrie.
Taxele de participare sunt:
1 mai - 1 iunie (earlybird)
Maraton si Semimaraton 70lei, Ultramaraton 100lei
2 iunie - 1 august
Maraton si Semimaraton 90lei, Ultramaraton 120lei
2 august - 6 septembrie
Maraton si Semimaraton 100lei, Ultramaraton 130lei


Atentie! Pentru inscrierea la proba de UltraMaraton 105km, este necesar sa fi terminat cel putin trei maratoane montane din Romania.

6. Categorii.
Categoriile la care se vor acorda premii si se va realiza clasamentul sunt, la maraton si la semimaraton:
- Open Masculin
- Open Feminin
- Masculin: 14-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, peste 50 ani
- Feminin: 14-29 ani, 30-39 ani, peste 40 ani.
- Echipe Maraton
- Echipe Semimaraton
Echipele sunt formate din 4 participanti, cel putin unul fiind de sex feminin. Rezultatele la categoriile Echipe se calculeaza cumuland timpii individuali ai celor patru coechipieri. Nu este necesara parcurgerea traseului de concurs in formatie grupata.

Incadrarea in categoria de varsta se face in functie de ziua nasterii, nu de anul nasterii.
Exemplu: daca impliniti 30 de ani pana pe 14 septembrie va incadrati la categoria 30-39. Daca impliniti 30 de ani pe 14 septembrie sau dupa aceasta data, va incadrati la categoria 18-29 ani.
La proba de Ultramaraton categoriile sunt Open Masculin si Open Feminin.

7. Premierea.
Se vor acorda premii in bani si in obiecte. Organizatorii nu isi asuma obligatia de a trimite premiile nerevendicate la festivitatea de premiere, ulterior acesteia.

8. Echipamentul.
Este obligatoriu ca pe tot parcursul cursei sa se poarte numarul de concurs cu chipul de cronometrare incorporat. Lipsa numarului de concurs pe parcursul cursei sau la finish conduce la descalificare. Sunt recomandate: bidon de apa, haina impermeabila, caciula/bentita, bete de trail/trekking, telefon mobil.
Echipamentul obligatoriu la proba de ultramaraton consta in: rucsac/rucsacel/borseta, telefon mobil, bidon de apa/punga camelback, haina impermeabila/pelerina, caciula/bentita/buff, pantalon/colant lung, frontala, folie de supravietuire. Tuturor concurentilor le va fi verificat echipamentul obligatoriu la start, pe parcursul cursei si la finish. Lipsa unuia sau mai multor obiecte din echipamentul obligatoriu atrage automat descalificarea.

9. Numerele de concurs.
Numerele de concurs trebuie purtate pe tot parcursul cursei si trebuie sa fie vizibile pe aceasta perioada. Numerele de concurs se vor inmana fiecarui concurent in parte si nu sunt transferabile.

10. Cronometrarea.
Cronometrarea va avea loc la start, pe parcursul traseului si la finish. In posturile de control unde se va face cronometrarea intermediara vor exista timpi limita pentru parcurgerea respectivului sector din cursa. In cazul in care un participant nu se incadreaza in timpul limita va fi descalificat si se va intoarce la finish insotit de catre organizatori. Cronometrarea se face la secunda.

11. Traseul.
Traseul curselor Herbalife Ciucas Trail este in totalitate balizat de catre organizatori si se desfasoara pe carari montane marcate cu marcaj turistic. Traseul este obligatoriu, iesirea de pe marcaj ducand automat la descalificare.

 

12. Posturi de control.
Vor exista posturi de control si posturi de revitalizare pe toata lungimea traseelor. Vor exista si posturi mobile sau neanuntate.

13. Programul cursei.
Sedinta tehnica va avea loc vineri ora 21:00 la sala de sport din Cheia.
- Startul in proba de Ultramaraton 105km va avea loc sambata ora 6:00.
- Startul in probele de maraton si semimaraton va avea loc sambata la ora 10:00.
- Festivitatea de Premiere va avea loc sambata, 14 septembrie ora 20:30.
- "Cursa Copiilor" va avea loc duminica ora 10:00.
- Festivitatea de premiere la Ultramaraton si Cursa Copiilor va avea loc duminica la ora 12:00.
In functie de datele meteo sau evenimente neprevazute, pot aparea schimbari care vor fi anuntate de catre directorii cursei. Schimbarea vremii sau a conditiilor traseului pot determina deasemenea modificarea de catre organizatori a orei limita de sosire in posturile de control. Pe harta competitiei vor aparea timpii limita in conditii meteo normale. (De ex. PC5 "Cabana Ciucas" pana la ora 16:00.) Participantii care nu se incadreaza in timpii limita vor fi opriti din cursa pentru propria lor siguranta, si vor trebui sa se intoarca la finish insotiti de organizatori.

14. Penalizari in timp si descalificare.
Organizatorii cursei isi rezerva dreptul de a descalifica participanti si de a aplica penalizari intre 5 si 60 minute daca una sau mai multe din urmatoarele reguli sunt incalcate:
• neluarea in seama a indicatiilor organizatorilor si personalului autorizat
• aruncarea de gunoaie pe lungimea traseului
• comportamentul anti-sportiv fata de alti participanti
• dopaj
• scurtarea intentionata a traseului
• pierderea numarului de concurs
• ratarea unui post de control.

15. Dopajul.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a face teste neanuntate anti-doping. Fiecare caz de dopaj atrage automat descalificarea din cursa a participantului in cauza.
Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu aparut ca urmare a participarii la Ciucas Trail Running.